Енергоспестяващи решения за отопление и топла вода

Добре дошли в света на Екотермал

Производство на електрически котли

Проточните електрокотели Deluxe са модерен, екологичен източник на топлина, предназначен за етажно и централно отопление на малки и средни жилищни и стопански сгради. Основните предимства на отоплението с електроенергия са най-вече: висока ефективност, екологичност, компактност и икономичност. Електрокотелът може да бъде използван във всяка система на централно или етажно (локално) отопление в директна, акумулираща или хибридна схема.

Проточните електрокотли от гамата на Екотермал с Електронно управление MRL / К, MRL, MXL и Модул-L осигуряват комфортно отопление на малки и средни жилищни и стопански сгради. Може да се интегрира и в съществуващи отоплителни системи, паралелно с котел за твърдо гориво. За по-безопасна експлоатация се препоръчва електрокотлите да се монтират в системи, работещи с помпа, осигуряваща принудителна циркулация на топлоносителя.

Проточните електрокотли от гамата на Екотермал с Тристепенно управление MRТ и Модул-Т доставя истинска радост с интуитивната концепция за управление. Тристепенното управление изпълнява своите функции чрез въздействие на нагревателите и водната помпа на електрическия котел.
Проточните електрокотли от гамата на Екотермал с Контакторно управление MR, MX и Модул – K въздействат на системата за управление върху два от компонентите на водното отопление – нагреватели и циркулационна помпа. Режимите на работа са два: режим на работа по котелна температура и режим на работа по стайна температура.
Проточните електрокотли от гамата на Екотермал с Микропроцесорно управление М/К, М и Модул- М, позволяват контрол на котела едновременно в 3 температури- външна, вътрешна и температура на водата. Постепенно превключване на нагревателните групи,  от следенето на трите параметъра, води до много икономична работа.

Топлината прави дома, ние - топлината!

Производство на колекторни кутии

Колекторната кутия с декоративна и предпазна функция.
Екотермал предлага различни видове и размери разпределителни кутии – от колекторни кутии за вграден монтаж до колекторни кутии за открит монтаж – с ключе или с болтово затваряне.  Произвеждат се от поцинкована ламарина с електростатично нанесено прахово покритие, гарантиращо дългия живот на изделието.
Ecotermal_manifold boxes for incorporation
Ecotermal_manifold boxes - outside installation
buil-in manifold box whit depth and height adjustment
600x600_kutia

Колекторните и разпределителните кутии  на Екотермал са едни от водищете продукти на Европейския пазар. Произведени от листова стомана в комплектацията са включени конзоли за разпределителни колектори.

Колекторните кутии са изключително здрави и надеждни. Всички открити части на разпределителните кутии са боядисани в бял цвят. 

Екотермал предлага колекторни кутии за открит монтаж с болт в различни дължини според броя на изводите на използваните колектори. Колекторните и Разпеределителните кутии са с размери от 400 до 1000mm.

Екотермал предлага и богата гама от Разпределителни кутии за вграждане с регулиране на дълбочината и висичина.

ЗА НАС

2500+
Доволни Клиента
28
Година на пазара
100
Човека екип

Фирма „Екотермал“ има собствени цехове за производство, намиращи се в с. Константиново, обл.Бургас. Те са разположени върху 8280 кв.м. и имат 2048 кв.м. застроена площ. Непрекъснатия стремеж на ръководството е към високо технологично оборудване, необходимо за производството на висококачествени изделия с отличен дизайн и на конкурентни цени. 

Основните дейности на „Екотермал“ ООД производство, търговия и монтаж на отоплителна техника се ръководят от високо квалифицирани специалисти. Характерно за фирмата е непрекъснатия стремеж към подобряване качеството на продукцията, повишаване на конкурентоспособността и разширяване на дейността, усвояване на нови технологии, търсене на нови пазари и инвестиране в нови дейности.

"Екотермал" ООД е бенефициент по проект: Подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19